Aktualności z życia fundacji

News'y, wydarzenia, informacje, podsumowania

„Piernik Ciężkowicki-inspirowany smakiem lokalności” projekt realizowany przez naszą fundację w ramach Programu Grantowego Małopolskiego Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej - Subregion Tarnowski, przy wsparciu Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego zmierza ku swojemu finałowi. W ramach działań promocyjnych spotkaliśmy się z mieszkańcami i gośćmi  obchodów 100 rocznicy Odzyskania Niepodległości organizowanymi w Ciężkowicach, a w ramach zwiększania pola działania zaprezentowaliśmy nasze pyszne i piękne ciastko na spotkaniu integracyjnym organizowanym przez Międzyosiedlowe Centra Aktywności Senioralnej w Tarnowie. To było piękne spotkanie w czasie, którego spotkaliśmy się z pozytywnymi ocenami smaku naszego produktu często przyrównywanego do smaków z dzieciństwa i młodości. Kulminacyjnym momentem promocji była prezentacja Piernika Ciężkowickeigo - smaku Pogórza w czasie Dnia Kupca organizowanego przez Centrum Handlowe Bazar w Tarnowie w dniu 8 grudnia 2018 r. Impreza handlowa poświęcona była potrawom regionalnym, miodom, winom, piwom oraz rękodziełu. W imprezie wzięło udział ponad trzydziestu wystawców.

Facebook Twitter Google+